Категории

Информация

  Най-продавани

  Как да си направим калъф за телефон от ЕВА гума и мърдащи се очички

  Как да си направим калъф за телефон от ЕВА гума и мърдащи се очички

  Една оригинална идея как да придадем на телефона си забавен вид, като едновременно го предпазваме от надрасквания и замърсявания!

  ЕВА гумата е изключително мек и достатъчно дебел материал, който освен приятен на допир, може отлично да предпазва екрана на телефона ни от надрасквания. Освен това тя е толкова цветна, че не можахме да се въздържим да не сложим и две мърдащи се очички и да си направим един изключително забавен и оригинален калъф във вид на човече.

  Необходими материали:

  калъфче за телефон

  Начин на изработка:

  1. Измерете дължината, височината и дебелината на телефона си. Начертайте шаблон на лист хартия или картон, за да можете лесно и точно да изрежете след това от ЕВА гумата. Дължината на шаблона трябва да включва дължината на телефона х 2 + дебелината + няколко милиметра отстояние, а ширината - ширината на телефона + дебелината х 2 + няколко милиметра отстояние. 

  Пример: Нашият телефон е с дължина (височина) 140 мм х 2 + дебелина 7 мм + 3 мм отстояние = 290 мм ще бъде дължината на шаблона

  Ширината на телефона е 70 мм + дебелина 7 + 3 мм отстояние = 80 мм

  След като е готов шаблона, по него можете да изрежете ЕВА гумата. Прегънете на две през средата и залепете по края на двете страни с пистолета за топъл силикон, така че да се получи джобче.

  калъфче за телефон 2

  2. Сега да направим капака.

  Вземете отново лист или картон за да си направите шаблон. Широчината на шаблона трябва да е равна на широчината на телефона без други отстояния. Дължината на шаблона направете по ваша преценка. Изрежете шаблона от едната страна във формата на дъга, за да оформите устата на нашето човече. След като си направите шаблона, изрежете по  него и част от ЕВА гумата.

  калъфче за телефон с очички

  3. С пистолета за топъл силикон залепете едната страна на капака за едната страна на джобчето за телефон, а другата оставете отворена. На нея поставете 2 самозалепващи се лепенки в двата края. Внимавайте лепенките трябва да съвпадат за да се затваря хубаво вашето калъфче.

  4. Накрая поставете 2 мърдащи се очички вашият оригинален калъф за телефон е готов!

  калъф за телефон с очички

  Leave a Reply

  * Name:
  * E-mail: (Not Published)
     Website: (Site url withhttp://)
  * Comment:
  Type Code